Iskonska strast za vino
Menu

header

vinograd2

Kutjevačko vinogorje

Kutjevačko vinogorje smješteno je na području Požeško-slavonske županije i zaprema obodne dijelove Požeške kotline. Prema rajonizaciji vinogradarstva ubraja se u vinogradarski podrajon Slavonija, rajona kontinentalna Hrvatska, u vinogradarskoj zoni C1. To vinogorje leži na južnim padinama Papuka i Krndije, većinom na blago nagnutim terenima nadmorske visine do 200 m, a rjeđe na niskom brdovitom reljefu, na kojem se vinogradi penju i do 300 m nadmorske visine. Vinogradarski položaji su uglavnom južne ekspozicije. Od grožđa uzgajaju se pretežno bijele vinske sorte, a među njima je na prvom mjestu graševina. Uz nju su rajonizacijom vinogradarstva preporučene sorte pinot bijeli i sivi, chardonnay, traminac, rajnski rizling, rizvanac, sauvignon te plamenka bijela i crvena. Za dobivanje obojenih vina preporučene su sorte pinot crni, frankovka, ružica, zweigelt, merlot i gamay. Po svom sortimentu kutjevačko vinogorje ubraja se među najkvalitetnija hrvatska vinogorja i daje cijenjena i tražena vina visoke i najviše kvalitete.

 

Podrum Pavičić

podrum

OPG Pavičić se bavi uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina. Naši vinogradi, posađeni 1975. godine, se prostiru na 8,5 hektara vrlo kvalitetnog tla i rezultat su više desetljeća kontinuiranog brižnog rada. Proizvodnjom vina se bavimo od 1986. godine. Podrumi se nalaze u Kutjevu. U ponudi imamo veliki broj vina: Civi i crni pinot, rose, traminac, polusuhu i suhu graševinu, chardonnay, muškatni ottoneli bijeli sauvignon. 

 

 

 

Vinarija u Slavonskom Brodu

Naša vina se mogu kupiti u našoj vinariji u Slavonskom Brodu, na adresi Stjepana pl. Horvata 17. Radno vrijeme je ponedeljak - petak od 10.00 do 16.00 i subotom od 9.00 - 12.00.

Rinfuza:vinarija procelje mala

suhu i polusuhu graševinu

pinot sivi

pinot crni

roze

Boce 1L

graševina

pinot crni

Butelje - predikatna vina:

pinot sivi

roze

chardonnay

sauvignon

traminac

muškatni ottonel